Ο οργανισμός υγείας που ίδρυσε ο Δρ. Rath χαρακτηρίζεται από κάτι παγκοσμίως μοναδικό: Όλα τα κέρδη διοχετεύονται σε ένα κοινωφελές ίδρυμα.

Τι είναι η Κυτταρική ιατρική;

Εντυπώσεις από το ινστιτούτο ερευνών

Ιδρύθηκε από τον Δρ. Matthias Rath και υποστηρίζει την έρευνα στη βάση επιστημονικών ανακαλύψεων.

Στο ινστιτούτο εργάζονται ειδικοί από το χώρο της ιατρικής, της βιολογίας και της διατροφολογίας, τους οποίους έχει επιλέξει ο Δρ. Rath. Στα πρωτοπόρα πειράματά τους εφαρμόζεται η αρχή της συνέργειας των θρεπτικών ουσιών. Εξετάζεται ο ρόλος των θρεπτικών ουσιών στην πρόληψη και την θεραπεία μεγάλου αριθμού χρόνιων ασθενειών.

Υπό την εποπτεία της Δρ. Aleksandra Niedzwiecki, διευθύντριας ερευνών, οι εξαίρετοι αυτοί επιστήμονες διεξαγάγουν πρωτοποριακές έρευνες στον τομέα της διατροφολογίας και των θρεπτικών ουσιών, σε ένα εργαστήριο μεγαλύτερο από 2000 τ.μ., στο Silicon Valley (Καλιφόρνια, ΗΠΑ), το οποίο είναι εξοπλισμένο σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας.

Τομείς έρευνας

ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Ο Δρ. Rath ανακάλυψε τη σχέση μεταξύ καρδιακών παθήσεων και έλλειψης βιταμινών. Οι ανακαλύψεις του έδειξαν πως οι καρδιαγγειακές παθήσεις οφείλονται στην ίδια αιτία όπως και το σκορβούτο – μία έλλειψη βιταμίνης C στα κύτταρα που σχηματίζουν το αρτηριακό τοίχωμα.

Ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας έλλειψης βιταμινών δημιουργούνται βλάβες στο αρτηριακό τοίχωμα . Η βλάβη της αρτηρίας επιδιορθώνεται κατόπιν με χοληστερίνη , λιποπρωτεΐνες και λιπίδια του αίματος . Οι ουσίες αυτές οδηγούν σε αθηροσκληρωτικές πλάκες και έμφραγμα του μυοκαρδίου . Οι επιστήμονες του ινστιτούτου ερευνών Κυτταρικής ιατρικής Matthias Rath πειραματίζονται με θρεπτικές ουσίες, οι οποίες προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα από βλάβες και μπορούν να αναστρέψουν την πορεία μίας καρδιακής πάθησης.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σε μία δημοσίευση του 1992, ο Δρ . Rath αποκάλυψε πως η βιταμίνη C και η λυσίνη αναστέλλουν την κατάλυση του κολλαγόνου - μία διαδικασία που ενισχύει τη μετάσταση του καρκίνου . Όλα τα καρκινικά κύτταρα εξαπλώνονται στο σώμα με τη βοήθεια ειδικών ενζύμων , των λεγόμενων μεταλλοπρωτεϊνασών μεσοκυττάριας ουσίας (MMP).

Για την διακοπή της μετάστασης του καρκίνου στο σώμα , θα πρέπει να ανασταλεί η δραστηριότητα των MMP. Η ερευνητική ομάδα του ινστιτούτου ερευνών Κυτταρικής Ιατρικής Matthias Rath ανακάλυψε μία ειδική συνεργική σύνθεση θρεπτικών ουσιών, η οποία μπορεί να αναστείλει την εξάπλωση και τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. In-vivo πειράματα επιβεβαιώνουν τις θεραπευτικές δυνατότητες αυτού του συνδυασμού θρεπτικών ουσιών, ο οποίος αυτόν τον καιρό δοκιμάζεται σε μία κλινική εγκατάσταση.

ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Ο Δρ. Rath ανέπτυξε τις αρχές της Κυτταρικής ιατρικής, ενός νέου κλάδου της Ιατρικής, η οποία βασίζεται στο γεγονός πως η απόφαση για την υγεία και την ασθένεια λαμβάνεται σε κυτταρικό επίπεδο. Η μοναδική αυτή αντίληψη ενοχοποιεί -με βάση επιστημονικές εξετάσεις- την έλλειψη θρεπτικών ουσιών σε κυτταρικό επίπεδο ως κύρια αιτία για πολυάριθμες χρόνιες ασθένειες

Η Κυτταρική ιατρική καθορίζει την ιδανική ημερήσια δόση βιταμινών και άλλων κυτταρικών θρεπτικών ουσιών σε ισορροπημένες αναλογίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πολυάριθμων σοβαρών ασθενειών. Οι επιστήμονες στο ινστιτούτο ερευνών Matthias Rath εξετάζουν σε διαρκή βάση τη προληπτική και θεραπευτική αξία συγκεκριμένων θρεπτικών ουσιών σε καρδιαγγειακές παθήσεις, λοιμώδεις ασθένειες και άλλα προβλήματα υγείας.

Περαιτέρω πληροφορίες (στα αγγλικά) θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου ερευνών του Δρ. Rath.