Ο οργανισμός υγείας που ίδρυσε ο Δρ. Rath χαρακτηρίζεται από κάτι παγκοσμίως μοναδικό: Όλα τα κέρδη διοχετεύονται σε ένα κοινωφελές ίδρυμα.

Τι είναι η Κυτταρική ιατρική;

Ένα υγιές κύτταρο με επαρκή πρόσληψη μικροθρεπτικών ουσιών

Ο Γερμανός γιατρός και επιστήμονας Δρ. Matthias Rath είναι ο ιδρυτής της Κυτταρικής ιατρικής, η οποία βασίζεται σε μία ουσιαστικά νέα επιστημονική ανακάλυψη: Ενδημικές ασθένειες όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ο καρκίνος οφείλονται σε μακροχρόνια έλλειψη κυτταρικών θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα του οργανισμού και επομένως μπορούν να προληφθούν!

Μέσω αυτής της προσανατολισμένης στις αιτίες αρχής, η Κυτταρική ιατρική εισαγάγει μία νέα αντίληψη για την Ιατρική και την υγειονομική περίθαλψη γενικότερα. Παρέχει έναν νέο τρόπο κατανόησης των αιτιών των χρόνιων ασθενειών, η οποία δεν περιορίζεται στις καρδιαγγειακές διαταραχές. Η κύρια αιτία των συχνότερων ασθενειών της εποχής μας βρίσκεται στη δυσλειτουργία εκατομμυρίων κυττάρων του οργανισμού μας. Το αίτιο της κυτταρικής αυτής δυσλειτουργίας βρίσκεται στη χρόνια έλλειψη βιταμινών, μετάλλων και άλλων κυτταρικών θρεπτικών ουσιών.

Γιατί οι καρδιαγγειακές διαταραχές είναι τόσο συχνές που προσβάλλουν κάθε δεύτερο άνθρωπο; Στο ερώτημα αυτό, η Κυτταρική ιατρική έχει την απάντηση:.

Η καρδιά και το αγγειακό σύστημα εκτίθενται συνεχώς σε υψηλή μηχανική καταπόνηση λόγω τής διαρκούς αντλητικής λειτουργίας της καρδιάς και επομένως αποτελούν τα πιο ενεργά όργανα του σώματός μας. Ως εκ τούτου, τα κύτταρα του καρδιαγγειακού μας συστήματος καταναλώνουν υψηλές ποσότητες κυτταρικών θρεπτικών ουσιών. Όπως ακριβώς το πιο ενεργό κομμάτι ενός αυτοκινήτου – η μηχανή – χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και τακτική αναπλήρωση λαδιών, έτσι και η καρδιά, ως μηχανή του σώματος, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και τακτική χορήγηση κυτταρικών θρεπτικών ουσιών.

Η κλασική ιατρική της εποχής μας επικεντρώνεται στα συμπτώματα και ειδικεύεται στα όργανα του σώματος. Υπάρχουν ειδικοί γιατροί για κάθε όργανο, όπως καρδιολόγοι και ορθοπεδικοί. Η ταξινόμηση αυτή δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός πως το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο από εκατομμύρια κύτταρα, η καλή λειτουργία των οποίων είναι αποφασιστικής σημασίας για την υγεία και την ασθένεια. Η σύγχρονη Κυτταρική ιατρική συνυπολογίζει αυτό το επιστημονικό γεγονός.

Οι αρχές της Κυτταρικής ιατρικής